Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Kayseri'li Göksel Arsoy
Kayseri'li Göksel Arsoy
Göksel Arsoy, 15 Mart 1936 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Göksel Arsoy'un annesi Hesna Arsoy, Girit Hanya eşrafından Girit Mutasarrıfı Mollazade Ali Talat Bey'in torunu ve Hırkazade Ahmet'in kızıdır.

2. Kayseri'de Doğdu.

Göksel Arsoy, 15 Mart1936 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi.

Göksel Arsoy'un annesi Hesna Arsoy, Girit Hanya eşrafından Girit Mutasarrıfı Mollazade Ali Talat Bey'in torunu ve Hırkazade Ahmet'in kızıdır. Babası Remzi Aksoy 

Almanya'da dizel ve oksijen motorları uzmanıydı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Kayseri Hava İkmal Merkezine tayin edilince, Göksel Arsoy’da orada dünyaya geldi ve ilkokulu, ortaokulu Kayseri’de bitirdi. İkinci sınıftan itibaren ilkokula İstanbul'daki teyzesinin yanında Bakırkaş Taş Mektepte devam etti. yatılı olarak okuduğu Haydarpaşa Lisesinden mezun oldu. 

İstanbul Üniversitesi İktisat fakültesine devam etti. Göksel Arsoy İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde okurken Yeşilköy Havaalanında bir İngiliz şirketinde çalışmaya başladı. Nursel adlı bir kız kardeşi vardır. 

3. Yesari Asım Arsoy

Yesari Asım Arsoy

Göksel Arsoy aynı zamanda Klasik Türk Müziği bestekarı Yesari Asım Ersoy'un yeğenidir.

Sinemaya İlk olarak 1958 yılında Sırrı Gültekin'in yönettiği Kara Günlerim adlı filmle geçti. Sonra ‘Ham Meyve’ adlı filmde Muhterem Nur  ile oynadı. 1961’de ‘Samanyolu’ filmi için  Belgin Doruk  ile kamera karşısına geçti. Özellikle 60'lı yılların başında sayısız filmde rol almıştır. Göksel Arsoy, "Altın Çocuk" takma adıyla bilinmektedir. Ününü "Samanyolu" (1959) filmiyle yaptı.


Amerikan sinemasını yakından takip eden Göksel Arsoy, Sean Connery’nin oynadığı ‘James Bond’ filminin büyük ilgi gördüğünü duyunca yerli James Bond oldu, 1966 yılında "Altın Çocuk" adlı filmi çekti. Yapımcılığı da üstlendi. Halit Refiğ ona hep ‘Altın Çocuk’ derdi. Filmin adı bu nedenle ‘Altın Çocuk’ oldu. ‘Altın Çocuk James Bond’ öyle bir patladı ki yıktı geçti. Araplar filmi satın aldı. Daha etkili olsun diye afişte adının başına Muhammed eklediler. Muhammed Göksel Arsoy oldu. Film büyük ilgi görünce Araplar ile ortak film çekmeye başladı. SonraTürkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile filmler çevirdi

Rahmetli Ayhan Işık şansını Hollywood'da denerken ‘‘Altın Çocuk’’ Türkiye'yi kasıp kavuruyordu.

70’li yılların başında sinemada seks furyası başladı. Amcası, bestekar Yesari Asım Arsoy’dan 2 yıl Türk Sanat Müziği dersi aldı ve solist altı olarak sahneye çıktı. Gazinolarda Behiye Aksoy, Sevim Tuna, Gönül Yazar, Muazzez Abacı ile çalıştı. 16 yıl en büyük gazinolarda çalıştı.

13. Gazinolarda Sahne aldığı dönemler

Gazinolarda Sahne aldığı dönemler

14. Titrek Bir Damladır Aksi Sevincin-Plak

1960 lı 70 li yıllarda Türk sinema oyuncularının uyduğu modaya o da uydu ve 1967 - Bir Masal Gibi / Tatlı Hayat ile 1971 - Titrek Bir Damladır / Dudaklarında Arzu adında iki 45'lik plak da o doldurdu.

16. Göksel Arsoy-Belgin Doruk Filmlerinden bir sahne

Göksel Arsoy-Belgin Doruk Filmlerinden bir sahne

1962 yılında Kendi adına "Göksel Film Şirketi"ni kurarak prodüktörlük yaptı.

18. Göksel Arsoy Eşi Soley Hanım ve Çocukları

Göksel Arsoy Eşi Soley Hanım ve Çocukları

1957 yılında havaalanında çalışırken tanıştığı Soley Hanım’la 12 Nisan 1961 tarihinde evlendi. 21 Nisan 1963 de Aşkım adında bir kızı ve 17 Nisan 1965 de oğlu Remzi Gökhan Arsoy dünyaya geldi

20. Göksel Arsoy’a 1999'da 36.Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü verilmiştir.

Göksel Arsoy’a 1999'da 36.Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü verilmiştir.

21. 12 yıl İstanbul Tenis Kulübü Başkanlığı görevini de yürüten Göksel Arsoy 2002 yılında “Herkes İçin Spor Federasyonu” Başkanı görevine de getirilmiş ve 2011 yılına kadar bu görevi yapmıştır

12 yıl İstanbul Tenis Kulübü Başkanlığı görevini de yürüten Göksel Arsoy 2002 yılında “Herkes İçin Spor Federasyonu” Başkanı görevine de getirilmiş ve 2011 yılına kadar bu görevi yapmıştır

22. Filmografisi

Unutulmayanlar - 2006 

Asla Unutma - 2005 

Üvey Ana - 10 Altın Film - 2004 

Mirasyediler - 1995 

Dost Bildiklerim - 1978 

Sürtük - 1970 

Altın Avcıları - 1968 

Yayla Kızı Yıldız - 1967 

Ortaşark Yanıyor - 1967 

Son Kurban - 1967 

Altın Çocuk Beyrut'ta - 1967

Kenarın Dilberi - 1966 

Altın Çocuk - 1966 

İsyancılar - 1965 

Yıldızların Altında - 1965 

Son Darbe - 1965 

Kırk Küçük Anne - 1964 

Yılların Ardından - 1964 

Evcilik Oyunu - 1964 

Kızgın Delikanlı - 1964 

Kezban - 1963 

Makber - 1963 

Şafak Bekçileri - 1963 

Genç Kızların Sevgilisi - 1963 

Kahpe - 1963 

Leyla İle Mecnun Gibi - 1963 

Cici Can - 1963 

Beyaz Güvercin - 1963 

Bulunmaz Uşak - 1963 

Aşka Karşı Gelinmez - 1962 

Öldüren Bahar - 1962 

Yalnızlar İçin - 1962 

Aşk Merdiveni - 1962 

Esir Kuş - 1962 

Ne Şeker Şey - 1962 

Gençlik Hülyaları - 1962 

Billur Köşk - 1962 

Kiralık Koca - 1962 

Gönül Avcısı - 1962 

Gümüş Gerdanlık - 1962 

Küçük Beyefendi - 1962 

Şehirdeki Yabancı - 1962 

Akasyalar Açarken - 1962 

Biz de Arkadaş mıyız? - 1962

Aşkın Saati Gelince - 1961 

Bir Demet Yasemen - 1961 

Bir Yaz Yağmuru - 1961 

Bülbül Yuvası - 1961 

Yaban Gülü - 1961 

Seni Kaybedersem - 1961 

Yavru Kuş - 1961 

Bir Bahar Akşamı - 1961 

Boş Yuva- 1961 

İki Aşk Arasında - 1961 

Kızıl Vazo - 1961 

Melekler Şahidimdir - 1961 

Zavallı Necdet - 1961 

Unutamadığım Kadın - 1961 

Güneş Doğmasın - 1961 

Bir Yaz Yağmuru - 1960 

Nilüfer Orman Çiçeği - 1960 

Satın Alınan Adam - 1960 

Taş Bebek - 1960 

Aşk Rüzgarı - 1960 

Ömrüm Böyle Geçti - 1959 

Samanyolu - 1959 

Kelepçe - 1958 

Ham Meyva - 1957 

Kara Günlerim / Yaşayan Ölüler - 1957 

30. Gönül Avcısı- Göksel Arsoy- Belgin Doruk Filmi

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Comments

https://otuzsekiz.org/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!